Stripmuseum te Boek op stripboekenhandel.nl

Stripmuseum te Boek

Nederlands stripmuseum

Het Nederlandse Stripmuseum werd in Groningen geopend op 21 april 2004 wat volgens sommige de hoofdstad is van waar de stripcultuur ontstaan is. Het museum trok in de eerste drie maanden maar liefst 18.000 mensen aan en was daarom erg populair door de tentoonstelling van sommige van de grootste stripverhalen zoals :

– Donald Duck
– Jan ,Jans en de kinderen 
– Suske en Wiske

Op 25 april 2014 werd er aangekondigd door Libéma dat het museum te weinig mensen aantrok en het Nederlandse Stripmuseum daarom haar deuren zou sluiten. Dankzij de lokale ondernemersvereniging “Groninger City Club” en de gemeente kreeg het Nederlandse stripmuseum een krediet om op haar eigen benen verder te kunnen gaan. Op 2 Maart 2019 werd er wederom besloten het museum te sluiten doordat er te weinig geld binnenkwam. Het museum verhuisde daarom samen met haar stripcollectie van rond de 200.000 items naar het nieuwe Forum Groningen.

Stripmuseum te Boek

Het Stripmuseum te boek is geschreven door Beno Hofman en een echte aanwinst voor de liefhebber van stripboeken. Het boek bevat de geschiedenis van het Nederlands Stripmuseum dat gevestigd is in Groningen. Stripmuseum te Boek heeft een mooie harde kaft en zit bomvol met geweldige illustraties. Deze illustraties zijn getekend door Jan-Willem de Vries en enkele van de meest bekende stripboek tekenaars zoals: Willy Vandersteen en Albert Uderzo . Het boek Stripmuseum te boek verteld de geschiedenis van het Nederlands stripmuseum vanaf het begin tot het eind. Het boek staat vol met afbeeldingen over de opbouw van het museum en de indelingen van de verschillende stripcollecties.

Boeken bestellen op stripboekenhandel.nl

Op Stripboekenhandel.nl kan je eenvoudig jouw favorieten stripboeken bestellen. Online bestellen doe je veilig via een betaalmethode zoals: Bancontact, iDeal of Giropay. Bestel jij jouw stripboek, agenda, boek of een ander item uit onze collectie voor 16.00 op een werkdag? Dan zorgt PostNL dat het de volgende dag bij jou thuis ligt. Is jou bestelling boven de 75,- ? Dan is de verzending gratis. Alle stripboeken op Stripboekenhandel.nl komen uit onze eigen voorraad en daarom zorgen we altijd voor de beste kwaliteit en prijs!

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze collectie aan stripboeken en wil je direct een stripboek kopen? Bekijk ze allemaal, klik hier!