Wij ondervinden geen last van COVID-19. Wij hanteren de normale levertijden en u kunt gewoon bij ons bestellen.

Lucky Luke, wie is er niet groot mee geworden?

Lucky Luke, de man die sneller schiet dan zijn schaduw, wie is er niet groot mee geworden? Met z’n trouwe paard Jolly Jumper en domme hond Rataplan, die hem tot in de verste uithoeken van de woestijn volgt, zit hij altijd de grootste criminelen van het Wilde Westen op de hielen, waaronder de gebroeders Dalton.

Lucky Luke verscheen voor het eerst in de weekbladen Spirou en Robbedoes in 1946. De strip was bedoeld als parodie op de toen populaire western films. De auteur, Morris, bestudeerde en verwerkte decors, coulissen etc. in de strips.

Verschillende personages uit de strips zijn gebaseerd op personen die echt bestaan hebben. Zo zijn de Daltons gebaseerd op de Daltonbende, die in de jaren 90 van de 19e eeuw het Wilde Westen onveilig maakten met bank- en treinovervallen en gingen door het leven als tuig van de richel. Ook cowboy Lucky Luke is gebaseerd op een persoon die echt bestaan heeft, namelijk Hollywoodster Gary Cooper. Daarnaast bezat Lucky Luke ook karakteristieke eigenschappen van twee andere acteurs: John Wayne en William Hart.

Wist u dat Lucky Luke zijn sigaret heeft ingewisseld voor een grassprietje. Dit werd gedaan onder druk van de uitgever, de ouders van kinderen die de strips lazen en het gevaar dat hij anders niet kon publiceren op de Amerikaanse markt. De sigaret werd in 1983 vervangen wat Morris waardering opleverde van de Wereldgezondheidsorganisatie. En wist u dat het beroemde refrein, wat hij aan het einde van iedere strip zingt, ook met Gary Cooper te maken heeft. Gary Cooper zong de folk ballad aan het einde van ‘Along Came Jones’, een komische western. In 1947 zag Morris die film.

Op Stripboekenhandel.nl kunt u vele titels vinden, wij hebben de grootste collectie stripboeken tegen een lage prijs. Ook hebben wij Hard Cover collectiealbums van Lucky Luke. Deze collectiealbums bevatten meerdere verhalen van Lucky Luke.

Bent een groot liefhebber van Lucky Luke strips? Neem dan snel een kijkje op onze website waar u vele titels van de Lucky Luke strips kunt vinden. Naast de vele Lucky Luke strips vindt u in ons assortiment ook de Lucky Luke collectiealbums die voorzien zijn van een hardcover. Deze maand krijgt u 10% korting op alle Lucky Luke producten op Stripboekenhandel.nl, dus wees er snel bij!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook onze andere webshops