Erotische illustraties van Georges Pichard

Erotische illustraties van Georges Pichard

Erotische illustraties van Georges Pichard

De Franse strip artiest Georges Pichard (1920-2003) was gespecialiseerd in erotische strip albums. Zijn werk varieerde van “gewoon controversieel” tot “ronduit verboden”. De erotische illustraties van Georges Pichard waarin zijn zwak voor begaafde vrouwen met amandelvormige ogen tot uitdrukking komt bevat naast vreemde contacten met goden ook een overlapping met arbeids- en industriële thema’s. De dames in zijn werk worden meestal onwillig opgeroepen om met zware hardware te werken, spoorwegen te bouwen, mijnen uit te graven en andere ondergeschikte taken uit te voeren waarbij veel metaal en machines.

George Pichard heeft vele publicaties op zijn naam zijn waaronder twee zeer bijzondere Franstalige luxe hardcover uitgaves.

Mémoires d´une chanteuse allemande

Mémoires d´une chanteuse allemande is de eerste bijzondere gebonden hardcover uitgave van uitgeverij Hérésiarch.Dit eerste deel behandeld de beroemde erotische tekst die kort voor de Eerste Wereldoorlog door Guillaume Apollinaire werd ontdekt en gepubliceerd en voor het eerst werd gepubliceerd in 1868-1875 en onderbouwd met erotische illustraties van Georges Pichard. Het belangrijkste boek van de Duitse erotische literatuur, de Memoires van een Duitse zangeres, is toegeschreven aan een beroemde 19e-eeuwse zangeres, Wilhelmine Schroeder-Devrient, die de krantenkoppen haalde met haar losbandige leven en haar vele minnaars.

Trois filles de leur mère

Trois filles de leur mère Is het tweede deel van de hand van Georges Pichard en Pierre Louÿs. Deze groot formaat luxe gebonden hardcover uit 1980 (43 x 31 cm) bestaande uit 271 pagina´s.
Dit tweede deel geeft een weergave van de beroemde erotische tekst van Pierre Louys. Drie dochters van hun moeder, voor het eerst gepubliceerd in 1926. De folio-illustraties zijn verwezelijkt door het talent van Georges Pichard en maken het een van de mooiste versies geïllustreerd met deze beroemde tekst.

Deze twee zeldzame en bijzondere kronieken met erotische illustraties van Georges Pichard zijn verkrijgbaar op Stripboekenhandel.nl. Daarnaast zijn nog vele andere erotische stripboeken voor liefhebbers te vinden op de website.

Bekijk ook onze andere webshops