Wij ondervinden geen last van COVID-19. Wij hanteren de normale levertijden en u kunt gewoon bij ons bestellen.

De Meimoorden in een gloednieuwe strip

Met dank aan Uitgeverij Personalia

Op Stripboekenhandel vind je zoals je weet de leukste en meest vermakelijke strips, maar dat betekent natuurlijk niet dat je er alleen maar vrolijke stripboeken kunt vinden. Binnenkort komt namelijk de nieuwe strip ‘De Meimoorden’ in het assortiment van Stripboekenhandel.nl, een stripboek dat zich afspeelt voor, tijdens en na het bombardement van Rotterdam.

Defensiegeheimen

Rotterdam, mei 1940. De stad is een militaire bijenkorf, bevolkt door legeronderdelen die vaak niet van elkaars bestaan op de hoogte zijn. In de binnenstad, waar prostituees en illegale speelholen de sfeer bepalen, wordt een halfdronken taxichauffeur laf neergestoken. In zijn taxi vindt men een tas vol defensiegeheimen. Als zijn zoon, Maalbeek junior, op jacht gaat naar de moordenaar van zijn vader wordt hij al snel geconfronteerd met nog meer geweld.

Jacques Post (1951) is schrijver, stripscenarist en ex-uitgever. Post schreef onder andere de thrillers Killroy (genomineerd voor de Gouden Strop 1992) en De Meimoorden (1984), waar deze verstripping deels op is gebaseerd. Eric Heuvel (1960) won in 2012 de Stripschapprijs voor zijn gehele oeuvre en ontving in 2018 de onderscheiding Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Voor zijn educatieve strip De ontdekking, over WOII, werd hij in de VS genomineerd voor een Will Eisner Award. Heuvel is bekend van onder andere de avonturenstrips January Jones en Bud Broadway.

Nieuwe strip

De Meimoorden is gebaseerd op de gelijknamige thriller die Post al in 1984 schreef. Het zit vol mooie Rotterdamse gebruiken en gewoonten, maar ook vol met prachtige Rotterdamse plaatsen, zoals het vooroorlogse Café Loos, het Witte Huis, de Maasbruggen en de Schiedamse Dijk. Kortom: veel lees- en kijkplezier met deze nieuwe uitgave.

Klik hier voor de softcover editie van De Meimoorden (€11,99)
Klik hier voor de hardcover editie van De Meimoorden (€19,99)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook onze andere webshops